Lindenplein

Uit Amiepedia
(Doorverwezen vanaf ’t Kempke)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lindenplein
Geografische informatie
Begin Laurierhoven
Eind Laurierhoven
Postcode 6225 EP
Huisnummers 1 - 17
Algemene informatie
Genoemd naar Linde boom
Naam sinds 16 juni 1970
Voormalige naam 't Kempke
Hernoemd op Asfalt
Bebouwing Woonhuizen en winkel

Het Lindenplein kreeg deze naam op 16 juni 1970. Vroeger heette dit gebied 't Kempke in de volksmond. Ook werd het voetpad wat hier lag het Lindenstraatje genoemd. Beiden waren echter geen officiële straatnaam bij de gemeente Amby. De naam van het Lindenstraatje is wel de inspiratie geweest voor de naamgeving van het Lindenplein.

Oorsprong van de naam

Linde (Tilia Tiliaceae)

Er zijn twee opties mogelijk: 1) Genoemd naar de Lindeboom. Linde (Tilia Tiliaceae) is een geslacht met 50 soorten winterharde bladverliezende bomen. Groeien snel vooral als ze jong zijn. Mooie bomen geschikt voor grote tuinen, parken en lanen. De bloemen bevatten zoete nectar en trekken veel bijen aan. Ze zijn ook aangeplant op het Lindenplein. 2) De naam Lindenplein komt niet van de boom, maar van het Lindenstraatje. En het Lindenstraatje heeft haar naam waarschijnlijk te danken aan de familie Linden die hier woonden rond 1900.

Bebouwing

De straat heeft een aantal woonhuizen in dezelfde bouwstijl uit de jaren '70. Daarnaast was er ook de winkel Naanhof te vinden, tegenwoordig een architectenbureau.

Verbinding

De straat heeft een afwijkende vorm namelijk een soort lus met daar tussen een groen strook. De straat begint vanaf de Laurierhoven en eindigt ook op de Laurierhoven.