Ajd Prinsen Garde Amie

Uit Amiepedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Logo Prinsegarde Sjlaaibok Amie

De Ajd Prinsen van Carnavalsvereniging de Sjlaaibök hebben zich bij het 22-jarig jubileum van de Sjlaaibök ,dat toen gevierd werd in de Hal van de familie Vaessen aan de Heukelstraat verenigd tot de Ajd Prinsengarde Amie.

Het doel van dit illuster gezelschap is het onderhouden van de onderlinge band tussen de Ajd Prinsen onderling enerzijds en anderzijds het (financieel en organisatorisch) ondersteunen van Carnavalsvereniging de Sjlaaibök.

Hierezittingen

Sinds 1987 worden de Hierezittingen georganiseerd, eerst om de 2 jaar sinds einde van de vorige eeuw ieder jaar. dit telkens op de laatste zondag voor de Carnaval. dit is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een ware happening en de opmaat voor de Amiese Carnaval. De Ajd Prinsen slagen er elk jaar weer in om de top van de Limburgse Artiesten naar de Amyerhoof te halen.

Dameszittingen

De dames voelde zich zwaar gediscrimineerd en sinds 2011 is er dan een Dameszitting niet direct voor de Carnaval maar op de 3e zaterdag in november. Elk jaar wordt een thema bepaald en de dames besteden de grootst mogelijke aandacht aan hun outfit.

Opbrengst

Drapeau van CV de Sjlaaibok

De opbrengst van de Hierezittingen wordt deels gebruikt ter ondersteuning van de Sjlaaibök zo wordt er jaarlijks een vast bedrag op de rekening overgemaakt, en zijn in het verleden diverse schenkingen gedaan, het meest in het oog springend is wel de schitterende Drapeau van de Sjlaaibök, en in 2018 zijn de Dansmarietjes van de Sjlaaibök verzien van een nieuwe outfit. Verder zijn diverse goede doelen ondersteund afgelopen jaar is de aanplant van bomen op ons kerkhof ondersteund. Sinds enkele jaren is de organisatie veranderd in Stiechting Ajd Prinse Amie.

Ajd Prinsen Garde Amie