Eerste Maastrichtse Dahlia Vereniging E.M.D.V.

Uit Amiepedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Eerste Maastrichtse Dahlia Vereniging ( E.M.D.V.) is opgericht in 1934 o.a. door de heren Jamin en Noten en heeft tot doel: het bevorderen van de dahliateelt en de ontwikkeling van de kennis en behandeling van dahlia's. De vereniging is al velen jaren met Amby verbonden.

Sinds de oprichting is de vereniging langzaam maar zeker uitgegroeid naar een ledental van ongeveer 50 personen, waaronder diverse echtparen. Dit is mede het gevolg van een stijgende belangstelling voor deze bloemsoort.

Locatie

De laatste 35 jaar is de vereniging gehuisvest op het terrein aan de Molenweg Hooverenweg.

Op de tuin van de E.M.D.V. kunnen dan ook vele soorten en variaties worden getoond en ieder jaar komen er weer nieuwe bij. Ook landelijk gezien wordt steeds meer aandacht besteed aan het kweken van dahlia's. Reden waarom de E.M.D.V. is aangesloten bij de Nederlandse Dahlia Vereniging.

Open dagen

leder jaar, in het eerste weekend van september, worden de Open Dagen georganiseerd. Het terrein is dan opengesteld voor iedereen die wil komen kijken en genieten van de vele dahliasoorten die dan in volle bloei staan: een lust voor het oog. Voor inlichtingen kan men contact opnemen met het secretariaat.