Help:Doorverwijzingen

Uit Amiepedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Soms is het handig om een pagina onder twee namen vermeld te hebben in de wiki. Denk aan personen die je onder hun eigen naam en onder hun bijnaam in de wiki wilt vermelden. In zo'n geval kun je een doorverwijspagina maken.

Stel dat je de pagina Maria Kuppen wilt laten doorverwijzen naar de pagina van Zuster Longina. Dat gaat zo:

#DOORVERWIJZING [[Zuster Longina]]

Iemand die nu gaat naar de pagina Maria Kuppen wordt automatisch doorverwezen naar de pagina van Zuster Longina. Onder de titel van die laatste pagina wordt de doorverwijzing vermeld (maar alleen als je bent doorverwezen, dus niet als je direct naar de pagina van Adrianus van Delft bent gegaan).

Als je wilt, kun je ook aan doorverwijspagina's op de gebruikelijke manier categorieën toewijzen zodat ze worden getoond op de categoriepagina's. De titels van doorverwijspagina's worden dan cursief afgedrukt.

Let op: als je een pagina hernoemt, krijg je de vraag of je automatisch een doorverwijspagina wilt laten maken van de 'oude' naam naar de 'nieuwe naam'. Dit om te voorkomen dat allerlei links naar de 'oude' naam vanaf andere pagina's in de wiki na het hernoemen van de pagina voortaan 'dood lopen'. Het is dus slim om zo'n automatische doorverwijspagina te laten maken, tenzij je zeker weet dat er geen links naar de pagina onder de 'oude' naam bestaan, of tenzij je die links zelf gaat vervangen door links naar de 'nieuwe' naam.

Zandbak

Even oefenen? Dat kan altijd in de zandbak!