Help:Zoeken

Uit Amiepedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Er kan op verschillende manieren via zoeken informatie op Amiepedia worden gevonden.

Algemeen zoeken

  • Via de zoekbalk rechtsboven kunnen trefwoorden binnen Amiepedia worden opgezocht.
  • Als er een aantal woorden in de zoekbalk ingevoerd worden dan zal er een overzicht getoond worden van alle pagina's die al die woorden bevatten.
  • De zoekfunctie houdt geen rekening met hoofdletters/kleine letters. Of nu gezocht wordt op bijvoorbeeld "Kerk Walburga", "kerk walburga", of zelfs "KERK WALBURGA", het maakt niet uit.
  • De zoekresultaten bestaan uit twee lijsten met pagina's: de eerste bevat de artikelen die de gezochte woorden in de titel hebben, de tweede de artikelen die de gezochte woorden in de tekst hebben. Bij een zoekopdracht met verschillende woorden (bijv. "Bevrijding Amby") worden dus niet alleen items gevonden met de letterlijke tekenreeks, maar ook die met niet naast elkaar staande zoekwoorden: de zoekopdracht "Bevrijding Amby" levert dus ook het artikel Burgemeester Kamm omdat de woorden Bevrijding en Amby in de tekst op die pagina voorkomen.
  • Het is (helaas) niet mogelijk op een deel van een woord te zoeken.
  • Het is niet mogelijk woorden van minder dan vier lettertekens te zoeken.
  • Het artikel Alle pagina's geeft een overzicht van alle artikelen in Amiepedia.

Afbeeldingen zoeken

Naast het zelf uploaden van afbeeldingen, kun je ook gebruikmaken van bestaande afbeeldingen:

Wikimedia Commons is een database met miljoenen vrij te gebruiken afbeeldingen. Veel afbeeldingen in Wikipedia komen bijvoorbeeld uit Wikimedia Commons.

De wikicode om een afbeelding in een artikel in te voegen is in beide gevallen gelijk. Met de volgende code halen we bijvoorbeeld een afbeelding van de vlag van Gemeente Amby uit Wikimedia Commons:

[[Bestand:Flag of Amby 1962.svg]]

Het resultaat zie je hieronder:

Flag of Amby 1962.svg