Hub'n Bub'n

Uit Amiepedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hub'n Bub'n is een muziekorkest dat verschillende soorten volksmuziek speelt. Het orkest werd in de winter van 1987-1988 geformeerd door Bert Huben. Hij vatte het plan op om in eerste instantie een Oberkrainer-orkest op te richten.

Hub'n Bub'n

De Oberkrainer sound

Deze typische muziek is afkomstig uit het voormalig Jugoslavische Slovenie. De Oberkrainer sound is vooral beroemd geworden door Slavko Avsenik (1956 Trompeten Echo). Specifiek is de combinatie van bas, accordeon, gitaar, trompet, klarinet en bas-fugelhorn. Wie wel vaker naar Oostenrijk op vakantie gaat zal beslist wel eens in aanraking komen met een van de talloze orkesten die dit soort muziek brengen. In de vorm van polka, wals, en marsch geeft bovenstaande samenstelling van instrumenten een vrolijke, vlotte, gezellige en af en toe een losbandige, opwindende klankverhouding weer. Deze muziek mag niet geheel vergeleken worden met de stijl zoals door vele uitstekende Tiroler kapellen in Limburg gespeeld wordt. Niet alleen is het orkest kleiner in bezetting ( 8 personen ) maar de tempo's gaan veel sneller, meer opzwepend en met veel show aspecten!!.

Repertoire

In de loop der jaren werd het repertoire uitgebreid. Er werden nummers toegevoegd van bekende groepen zoals: Tiroler Nachtschwarmer, Tiroler Spatzen, Viller Spatzen, Orginal Alpenland Quintet, Schurzenjager, Klostertaler ect. Instrumenten als de basgitaar, electr. gitaar, keyboards en drums leggen bij een aantal nummers een moderne, eigentijdse "POP" bodem onder het geheel.

Discografie

  • De eerste CD van de Hub'n Bub'n is een allegaartje van bovenstaande groepen, een waar "Fest der Musik" zoals de CD getiteld is.Uitzicht Ellmau op de "Wilde Kaizer" Deze CD heeft niet alleen in div. hitparade's gestaan maar is ook door Omroep Limburg en 25 locale radio-stations uitgekozen als "Limburgs leefste" (Limburgs liefste).
  • In Juli 1998 kwam een nieuwe Single uit met als titels: "Spasj, Plezeer beleeve" en "Silberfaden". "Sjpas, plezeer beleeve" is geschreven door Gaby Quaaden-Vreuls van onze altijd ijverige fanclub. De tekst gaat over het jaarlijkse Oostenrijk Tournee van de Hub'n Bub'n en de lol die de fanclub hieraan beleefd. "Silberfaden" is een uitbundig instrumentaal nummer waarin trompetist Olaf Frijns virtuoos uitblinkt.
  • 12 Augustus 2001 is ons nieuw album "Wir Sind Wieder Da" gepresenteerd. Op dit album is nog uitgebreider aanwezig de vele stijlen die deze muzieksoort zo kenmerkt. Van Oberkrainer tot Alpenrock, voor elk wat wils !.
  • 2008 was het jaar voor het Jubileum CD album "Auf Gehts Seit 20 Jahren". Ook hier weer een lezing van de verschillende soorten volksmuziek die de Hub'n Bub'n daadwerkelijk op de buhne maken. Bijzondere dank mag uitgaan Studio Music House Records te Maastricht die op zeer professionele en deskundige wijze onder leiding van Jack Smit die producties mogelijk hebben gemaakt.

Tournees

Inmiddels hebben de Hub'n Bub'n een aardige staat van dienst. In 2010 zijn ze voor de achtiende maal op tournee naar Oostenrijk en Italie geweest ! !. Het gegeven dat dit orkest voor de zeventiende maal gevraagd wordt om een tournee van 11 dagen te maken langs vele bekende plaatsen in Tirol, het walhalla van deze muzieksoort, geeft toch de kwaliteit aan van de Hub'n Bub'n. Hub'n Bub'n

Andere optredens

Talloze optredens in het binnen en buitenland werden reeds verzorgd. Zoals het door heel Europa bekende "Preuvenemint"in Maastricht, zomerfeesten door heel Nederland, de bekende blaasfestivals in Aarle-rixel, Appeltern, Utrecht, Openlucht Theater en Holland Casino te Valkenburg, Open-Air Festival te Maastricht, Wereld-kampioenschappen wielrennen, Grand Prix der Volstumlige Musik Meran Sud Tirol, Vipiteno Italie, Bierfeesten Gulpen, Volendam, Kohlscheid D., Warmenhuizen, Diepenheim , Markelo , Joure, Neede, st Nicolaas, Annen, Den Haag, Laren, Voeren Belgie, Dinxperlo, Baak, Lochem, Rijssen, Dinxperlo , Porland Amerika en honderden andere plaatsen.

De Hub'n Bub'n beleven zelf aan hun optredens veel plezier. Zij willen dan ook naast het brengen van goede muziek en een wervelende show, een ongedwongen en prettige sfeer kweken samen met hun publiek, waardoor enkele uren gegarandeerd zijn. Het orkest is uitstekend geschikt voor Fruhschoppen, Spatshoppen, Tiroler avonden, tentfeesten ect.

Boekingen

Boeken kan via They Vreuls, Ambyerstraat Noord 54, 6225 EG Maastricht. Bellen 043 3622512 of mailen vreuls@ziggo.nl of daansmit@hubnbubn.nl.