Juffrouw Ella

Uit Amiepedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Anekdotes van oud leerlingen over Juffrouw Ella Janssen


Gian

Op een vrijdag, het moet in de vijfde of zesde klas geweest zijn, deden we met vrijwel de hele klas een tikspelletje. Iedereen die getikt was werd ook tikker en de anderen renden van de ene kant van het schoolplein naar de andere. Op een gegeven moment rende ik in volle vaart naar de kant van de Koninginnestraat en struikelde ik aan het einde over een tegel die een beetje uitstak. Ik viel hard met mijn voorhoofd tegen het hekwerk aan, die metalen buizen. Het gevolg: in no-time verscheen er een indrukwekkend grote bult op mijn voorhoofd. De pijn viel mee maar mijn klasgenoten waren natuurlijk ook geschrokken. In allerijl werd juf Ella gemobiliseerd. Zij schrok zich een hoedje en riep: “Oh jee, zodadelijk springt-ie” wat mij natuurlijk erg bang maakte ......😅 Meteen werd uit het koffiekamertje van de leerkrachten , ik vergeet het nooit, een ijskoude fles Brand bier gehaald. Daarmee mocht ik gaan koelen. Ik kan me herinneren dat meneer Willems, de directeur, toen even later ook nog een grapje maakte, zo van: “Straks mag je die ook nog opdrinken.” Maar Ella’s bezorgdheid om mij was in elk geval hartverwarmend. Gelukkig had ik geen hersenschudding. De bult was enkele dagen later verdwenen.

Stephanie

De mooie tekeningen op het schoolbord zal ik nooit vergeten. Deze maakte juf Ella als je jarig was. Ik kan mij nog goed herinneren dat ze een grote Pauw op het rechter krijtbord getekend had voor mijn verjaardag. Ze maakte er een echt kunstwerk van en het was dan ook zonde dat het de dag erna weer weggeveegd was.

Chrit

Juffrouw Ella was een hele lieve juffrouw. Ik herinner me toen ik in groep 4 zat, dat zij in Borgharen woonde en bij hoog water niet in de gelegenheid was om naar Amby te komen (dat zal in 1993 zijn geweest). Ik was de laatste van de klas die met de vulpen mocht schrijven, maar ach, ze vond de tekeningen die ik in mijn schriftjes maakte wel erg mooi.


zie ook

Groepsfoto leerkrachten Basisschool 't Häöfke