Kerstactiviteiten 2021

Uit Amiepedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ieder jaar in de kerstperiode wordt er veel georganiseerd door de Ambyse verenigingen. Denk bijvoorbeeld aan de kerstmarkt in het Severenpark of de musicale wandeling door Amby verzorgd door Mes Amis. Helaas kon er in 2021 veel niet door gaan vanwege de toen geldende coronamaatregelen. Toch zijn er enkele kerstactiviteiten wel doorgegaan en deze hebben een lichtpuntje gebracht in die vreemde tijd.

Kerstvieringen Walburgakerk & bekijken kribbe

Samen op weg naar het Kerstkind

Kerststal in de parochiekerk van Amby

Openstelling kerk tijdens de kerstdagen

Doordat de coronamaatregelen van regering en bisdom het onmogelijk maken om Kerstmis normaal te vieren in onze parochiekerk heeft het parochiebestuur in overleg met mijnheer Pastoor het volgende besloten:


Kerstavond 24 december Gezinsviering om 16.00 uur.

Kerstdag 25 december Eucharistieviering om 11.30 uur.

2de kerstdag 26 december Eucharistieviering om 11.00 uur.


Bezoeken van de prachtige kerstkribbe en het kindje Jezus is mogelijk:

Kerstavond 24 december van 17.00 uur tot 21.00 uur.

Kerstdag 25 december van 12.30 uur tot 17.00 uur.

Zo was er voor ieder die het wilde een moment van stilte, gebed en het aansteken van een kaarsje. Ook ontving iedereen een kopje koffie of thee en voor de kinderen warme chocomel. De vrijwilligers hadden het kerkplein extra feestelijk versierd met de buitenkerststal, de verlichte kerktoren en de bomen, vlaggen en kerstmuziek.

Ophalen vredeslicht samen met kapelaan Anu

Vredeslicht

Jaarlijks is de scouting betrokken bij het binnenhalen van het Vredeslicht. De 10e editie in 2020 zou een speciale editie worden. De tocht en aankomst van het Vredeslicht zou het startsein zijn geweest voor het 75-jarig jubileum van Scouting Amby in 2021. Helaas heeft de Coronapandemie roet in het eten gegooid. De speciale editie was doorgeschoven naar 2021 waarbij dit keer alle scoutinggroepen uit de regio Maastricht en Mergelland waren uitgenodigd. Ook deze editie kon door de coronapandemie helaas geen doorgang vinden. Maar het vredeslicht is toch gehaald door een kleine groep in Aken. Klik hier voor een uitgebreider artikel over het Vredeslicht.

Severenpark

We gingen in het Severenpark op bezoek bij de kersttent van Desiree Maas. ze zit in de organisatie van de kerstmarkt Severenpark, maar deze was helaas afgelast vanwege corona. Toch wilde Desiree iets doen voor de omwonenden en zeker ook voor de ouderen. En dus bood zij in een gezellige kerstsfeer warme chocomel met een wafel aan. Een super leuk initiatief!