Maastrichtse Lawn Tennisclub Ready

Uit Amiepedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Tennisball.jpg

De Maastrichtse Lawn Tennis Club Ready is opgericht in 1907 en is daarmee de oudste tennisvereniging van Maastricht. Door hun laagdrempeligheid zijn ze de grootste tennisvereniging van Maastricht Oost met leden van alle rangen en standen.

Tennis is een balsport voor twee spelers (enkelspel) of paren (dubbelspel), waarbij een bal van gemiddeld 67 mm diameter (meestal geel met witte lijn) met een racket over een net gespeeld moet worden.

Accommodatie

Met 10 smashcourt banen (waarvan 9 verlicht) beschikt de club we over een park waar het hele jaar door getennist kan worden door jong en oud. De tennisclub is makkelijk bereikbaar op het mooi gelegen Geusselt Sportpark, met (gratis) parkeergelegenheid in overvloed.

Tennispark Geusselt heeft 10 tennisbanen waarvan er 9 verlicht zijn. Alle tennisbanen zijn voorzien van de all-weather toplaag SmashCourt. Deze seizoensverlengende baansoort biedt vrijwel ongekende speelmogelijkheden. Behoudens in situaties van langdurig aanhoudende regen, sneeuw, (op)dooi en gladde banen door vorst, kan er het gehele jaar worden getennist.

Een sport voor 5 tot 85 jaar

Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau tennissen. Voor de kinderen is er TennisKids, een door de KNLTB ontwikkeld programma om jonge kinderen spelenderwijs tennissen te leren. Via miniveld en driekwart volgt uiteindelijk het grote veld. De Jeugdcommissie organiseert voor de jeugd diverse activiteiten waaronder toernooitjes, een instuif en één of twee keer per jaar een ouder-/kindtoernooi.

Voor de senioren is het natuurlijk makkelijker om naar het park te komen en met uw (tennis-) partner een balletje te slaan. Geen partner, ook geen probleem! Op dinsdagavond is er Balletje Doorslaan, waarbij alle niveaus worden gemixt om gezellig samen te spelen. Ook is er op donderdagavond de Herenavond; al jaren een groot succes. Voor de senior-plus-leden (55+) hebben worden ook aparte toss-ochtenden- en middagen georganiseerd. Verder biedt de Activiteitencommissie allerlei gezellige evenementen en ééndaagse toernooitjes, die veelal worden afgesloten met een gezellig borrel of een barbecue.

Verder spelen op het park zo'n 250 studenten van de Universiteit Maastricht verenigd in de Maastrichtse Studenten Tennisvereniging Stennis.

Competitie

Ready neemt met een aantal teams deel aan de competitie. Had men vroeger in het voorjaar alleen de Landelijke Competitie op zondag en de Districtscompetitie op zaterdag, vandaag de dag zijn er veel meer mogelijkheden. Naast de Voorjaarscompetitie (begin april tot begin juni) doet Ready nu ook met een groot aantal teams mee aan de Najaarscompetitie (begin september tot medio oktober). Er kan gespeeld worden op vrijdagavond, zaterdag of zondag en voor de jeugd ook op woensdagmiddag. Meer informatie kunt u krijgen bij één van de leden van de Technische Commissie.

Open toernooien

Naast uitwisselingen met andere tennisclubs organiseren we ook open toernooien, onder auspiciën van de KNLTB.

  • Ready Open: een open toernooi in alle categorieën (speelsterkte 3 t/m 8) in de tweede week van augustus
  • Coupe Doubles: een dubbeltoernooi gedurende één weekend rond 1 november
  • Stennis Open: een door de studenten georganiseerd toernooi in de laatste week september

Externe links