RKASV

Uit Amiepedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RKASV
RKASV
Naam Rooms Katholieke Ambyse Sport Vereniging
Opgericht 24 april 1933
Naam Complex Sportpark Geusselt Noord
Locatie Complex Discusworp 8
Voorzitter Eric Mulkens
Type vereniging Voetbal
Competitie KNVB 4de klasse zondag (2018/19)
Trainer Dave Schmitz
Ledenaantal 450
Website RKASV.nl

RKASV staat voor Rooms Katholieke Ambyse Sport Vereniging en is opgericht de dato 24 april 1933. Huidige locatie is gelegen aan de Discusworp 8.

Geschiedenis

Door enkele sportieve jongeren uit Amby werd de vereniging opgericht. Het toenmalige bestuur zag er als volgt uit Dhr. M. Smeets (voorzitter) Dhr. G. Smeets (secretaris) Dhr. P. Swelsen (penningmeester)

De vereniging bestond uit 12 leden en er werd gespeeld op de Kloosterstraat (huidige Longinastraat) in het zogenaamde “Kuupke”. Het clublokaal was in Café “de Keizer” met dhr. Bakermans als uitbater. In 1944 verhuisde RKASV van het Kuupke naar de Severensteeg de weide van de familie v.d. Linden. In 1953 verhuisden ze wederom omdat de familie v.d. Linden de wei nodig had voor het vee. Ditmaal kwamen ze terecht op de Heukelstraat en werd het prachtige sportterrein “de Heukel” in gebruik genomen. Omdat er nog geen kleedruimtes waren werd dit omkleden nog enige tijd in café de Duyker gedaan. Hierna kwam men tot de oplossing om de aangeboden paardenstal van de familie Geraerds hiervoor te gebruiken. Bij de familie Huben kregen de scheidsrechters onderdak in de kamer van hun woning, waar ook het bestuur de afhandeling van de papieren zaken konden regelen. De eerste trainer bij RKASV kwam in 1959 nl. Jeu Slangen hij was zowel trainer als speler.

Accommodatie de Heukel

Op 11 oktober 1969 was de officiële opening door burgemeester Spauwen van het eerste clublokaal op sportpark de Heukel. De accommodatie van R.K.A.S.V. ligt aan de Heukelstraat in Amby en bestaat uit twee speelvelden en een oefenveld. Een speelveld en het oefenveld beschikken over verlichting. Het clubgebouw telt vier kleedkamers en een materialenruimte. De kantine met bestuurskamer bevindt zich in dit clubgebouw.

Kapelaan Maas

Kapelaan Maas is jarenlang geestelijk adviseur geweest van de voetbalvereniging en heeft heel wat jongens de beginselen van het spel geleerd. Als hij terug komt vanuit de missie dan komt hij altijd even kijken hoe het gesteld is met de vereniging en neemt de iet meer gebruikte voetbalspullen mee naar zijn nieuwe thuisland, om daar de jongens als een team te kunnen kleden.

Activiteiten

In het verleden werden er diverse activiteiten georganiseerd om aan de financiële middelen te komen zoals; kienavonden, loterijen, grote avondwieler 6 daagse en diverse wielerfestivals, rommelmarkten.

Huidige situatie

De vereniging is de laatste jaren gestaag gegroeid naar ongeveer 450 leden. Met 17 jeugdteams, 5 seniorenteams en 1 recent opgericht damesteam, leveren we sinds de start van het seizoen 2013 onze sportprestaties op het multifunctionele sportcomplex “De Geusselt”.

RKASV is aangesloten bij de KNVB en speelt in district Zuid II. Het tenue van de club is een blauw shirt, witte broek en blauwe kousen.

RKASV is een voetbalvereniging voor jong en oud, en probeert iedereen een compleet voetbalprogramma aan te bieden. Dit wordt gedaan met heel veel hulp van vrijwilligers. Het is dan ook een taak van ieder lid zijn/haar steentje bij te dragen om de club optimaal te laten floreren. Er zijn tal van taken waar vrijwilligers actief zijn, variërend van jeugdleider tot bestuursfuncties. De toekomst voor de club ziet er goed uit en ze proberen dan ook om met vele vrijwilligers (ongeveer 100 personen) de jeugd en de senioren plezier in het voetbalspel te laten hebben, en hopen dat het vlaggenschip nog eens een stapje hoger kan gaan voetballen.

Trivia