Rondje Amby

Uit Amiepedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Rondje Amby

Een hondenbezit(s)ter mag zich verheugen op een trouwe vriend, die het heerlijk vindt om af en toe te worden uitgelaten. Niet alleen moet zo’n beestje af en toe een grote of kleine boodschap kwijt die je niet binnen wil hebben, maar een rondje snuffelen naar sporen van soortgenoten is voor dit dier a.h.w. een avontuurlijke gebeurtenis. Er zijn dierenliefhebbers die ’s ochtends of ’s avonds snel even een blokje om lopen met hun huisdier, maar er zijn er ook die regelmatig de nodige kilometers afleggen met hun viervoeter.

Onze dorpsgenoot Jo Daenen behoort tot deze laatste categorie. Niet alleen de hond neemt hij mee, maar ook zijn fototoestel. Van 2004 tot 2014 liep Jo de nodige rondjes door en om Amby, waarbij hij niet alleen lette op zijn hond maar vooral ook oog had voor de vele bijzondere plekjes waar hij voorbij kwam.

Van de foto’s die hij in maar liefst tien jaar tijd maakte, deelt hij er ruim 250 met Amiepedia. Van dit Rondje Amby is een slideshow van gemaakt, die zéér de moeite waard is om te bekijken. Niet alleen zijn er prachtige foto’s bij van bijzondere plekjes en details, maar we zien ook de ontwikkeling van tien jaar bebouwing. Denk hierbij aan de restauratie van de Tiendschuur, de bouw van de appartementen en de supermarkt aan de Ambyerstraat Noord, de eerste aanleg van het Ambyerveld, enz.

Nieuwsgierig geworden? Open dan de slideshow en geniet van de foto’s en het begeleidend muziekje.