Vocalgroup Mes Amie

Uit Amiepedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vocalgroup Mes Amie

Vocalgroup Mes Amie is een gemengd zangkoor dat voorheen Jongerenkoor Amby (JKA) heette. Ze treden regelmatig op bij evenementen. Daarnaast zijn ze ook geregeld te horen bij de vieringen in de Walburgakerk net zoals Koor Sancta Walburga.

Geschiedenis

In 1978 kwam Kapelaan Maas op het idee samen met een aantal andere mensen, waaronder ons erelid Anjola Dackers, een koor op te richten. Niet zomaar een koor, nee…. een koor voor jongeren vanaf 12 jaar met de naam Jongerenkoor Amby.

Jongerenkoor Amby (JKA) heeft in oktober 2011 een naamswijziging ondergaan en is sindsdien bekend als Vocalgroup Mes Amie.

Dirigent

Na diverse wisselingen van dirigenten staat Vocalgroup Mes Amie inmiddels al meer dan 15 jaar onder leiding van Paul Lemmens en bestaat ons koor momenteel uit ± 60 leden. Vocalgroup Mes Amie zingt niet alleen in de parochiekerk van Amby, maar bijvoorbeeld ook tijdens het Festival Maas! in de binnenstad, Magisch Maastricht en loopt jaarlijks mee tijdens de 3-koningenstoet van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek.

Combo

Sinds april 2012 heeft Vocalgroup Mes Amie muzikale ondersteuning gekregen in de vorm van een combo. Het combo bestaat op dit moment uit: Monique Schwanen (keyboard), Paul Gerrits (drums), Sanne Evers (dwarsfluit), Roberto Cuypers (gitaar), Ward Raemakers (basgitaar) en Henk Vinken (piano).

Activiteiten

Buiten het zingen wordt er ook twee maal per jaar een leuke activiteit georganiseerd voor onze leden, door onze activiteitencommissie, bijvoorbeeld: bowlen, boerengolf, wandeling blotevoetenpad of barbecue.

Externe links