Cramer van Brienenstraat

Uit Amiepedia
Versie door Chrit Damoiseaux (overleg | bijdragen) op 23 mrt 2023 om 21:50
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Cramer van Brienenstraat
Geografische informatie
Begin Westrand
Eind Severenstraat
Postcode 6225 BA - 6225 BE
Huisnummers 1 - 111
Algemene informatie
Genoemd naar Carolus Cramer van Brienen
Naam sinds 14 mei 1959
Bestrating Asfalt
Bebouwing Woonhuizen, rijtjeshuizen en flats

De Cramer van Brienenstraat bestaat sinds 14 mei 1959. Het is een straat dat behoort tot de buurt genaamd "Het Severenveld" van de Gemeente Amby. Dit gedeelte van Amby werd vanaf de jaren '50 gebouwd en de straatnamen herinneren aan personen die van lokale danwel nationale betekenis zijn geweest.

Oorsprong van de naam

Genoemd naar Carolus Cramer van Brienen. Zijn volledige naam was Carolus Constantinus Josephus Maria Antonius Cramer van Brienen (1818-1888). Hij was van 1846 tot 1877 Burgemeester van de voormalige gemeente Amby

Bebouwing

Er bevinden zich woonhuizen, rijtjeshuizen en flats in deze straat. De twee onder een kap woningen hebben verschillende bouwstijlen. Veel huizen daarvan zijn opgetrokken met beige bakstenen en een zadeldak.

Verbinding

De straat begint vanaf de Westrand daarna splits zich de straat. Een richting gaat verder als de Walburg de andere richting gaat zuidelijk en eindigt op de Severenstraat. Ongeveer voor het eindpunt op de Severenstraat is er ook een zijstraat die Cramer van Brienenstraat heet.

Trivia

Lees ook het interessante artikel Wonen aan de Cramer van Brienenstraat geschreven door een bewoonster van de Cramer van Brienenstraat