L1 interview: Annexatie: verschil tussen versies

Uit Amiepedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Link toegevoegd)
 
Regel 1: Regel 1:
September 2020. Meerssen probeert als zelfstandige gemeente haar hoofd boven water te houden, maar het nijpt. Financieel is de toekomst zorgelijk en de begroting niet meer rond te krijgen. Het college van burgemeester en wethouders stuurt aan op een annexatie met buurgemeente Maastricht. Het houdt de gemoederen flink bezig. Worden de ''Meersjeneire'' nu echte ''sjenge''? L1 vraagt zich af hoe vandaag de dag dit gevoel is bij de gemeenten die in 1970 geannexeerd werden door Maastricht, zoals Amby. Begin september vond dan ook met o.a. een delegatie van Amiepedia een '''L1 interview plaats over de annexatie van Amby in 1970'''.  
September 2020. Meerssen probeert als zelfstandige gemeente haar hoofd boven water te houden, maar het nijpt. Financieel is de toekomst zorgelijk en de begroting niet meer rond te krijgen. Het college van burgemeester en wethouders stuurt aan op een annexatie met buurgemeente Maastricht. Het houdt de gemoederen flink bezig. Worden de ''Meersjeneire'' nu echte ''sjenge''? L1 vraagt zich af hoe vandaag de dag dit gevoel is bij de gemeenten die in 1970 geannexeerd werden door Maastricht, zoals [[:categorie:gemeente|Amby]]y. Begin september vond dan ook met o.a. een delegatie van Amiepedia een '''L1 interview plaats over de annexatie van Amby in 1970'''.  


== Het interview ==
== Het interview ==

Huidige versie van 24 feb 2021 om 19:44

September 2020. Meerssen probeert als zelfstandige gemeente haar hoofd boven water te houden, maar het nijpt. Financieel is de toekomst zorgelijk en de begroting niet meer rond te krijgen. Het college van burgemeester en wethouders stuurt aan op een annexatie met buurgemeente Maastricht. Het houdt de gemoederen flink bezig. Worden de Meersjeneire nu echte sjenge? L1 vraagt zich af hoe vandaag de dag dit gevoel is bij de gemeenten die in 1970 geannexeerd werden door Maastricht, zoals Ambyy. Begin september vond dan ook met o.a. een delegatie van Amiepedia een L1 interview plaats over de annexatie van Amby in 1970.

Het interview

Genietend van de nazomerzon vertellen Rob Plantaz en Biek Damoiseaux hun herinneringen aan de annexatie. Het hele verhaal was natuurlijk veel uitgebreider, maar zoals dat op tv gaat, er wordt behoorlijk links en rechts geknipt. Ook dorpsgenoot Piet Keijmis vertelt over zijn ervaringen, met name op politiek vlak. Hieronder is het interview terug te kijken: