Wonen aan de Peppelhoven

Leuke herinneringen

Mijn naam is Moïse, 16 jaar en ik woon aan de Peppelhoven.

Ik heb heel wat leuke herinneringen aan deze straat en de directe omgeving.

 
Een rustige fietsstraat


Wat ik leuk vind aan deze buurt is dat er vrij weinig verkeer komt. Het is best wel rustig wonen hier, en toch hebben we de winkels allemaal lekker dichtbij. Ook de fietsenmaker en het restaurantje van King George, waar we heel graag een hapje eten of iets gaan afhalen.Spelen op straat

 
Aftellen bij “de buut” voor verstoppertje
 
Verstoppen achter de muur in het getske


Heel leuk is het voetballen dat je hier op straat kunt doen, net als verstoppertje spelen, stoepranden enz. Dit heb ik vroeger vaak gedaan met mijn oudere zus Sela en met onze vrienden en vriendinnen. Van hieruit is het ook niet zo ver lopen naar Speelterrein Tina aan de Molenweg en het speeltuintje bij de Appelhegge. Allemaal plekken waar we regelmatig kwamen toen we nog jonger waren.

 
Een goede verstopplek achter de heg


Stoepranden

 
De bal gooien bij “stoepranden”
 
Springt de bal tegen de stoeprand terug?
 
Kan ik de bal vangen voor een extra punt?

Bij het stoepranden, dat deden we dan altijd in de aangrenzende Eikenhoven, hadden we een paar hele simpele spelregels. Aan beide kanten van de straat ging een speler op de rand van de stoep staan en om beurten mocht je dan de bal naar de overkant gooien, waarbij je natuurlijk de rand wilde raken. Als dat lukte mocht je de bal oprapen en nog eens gooien. Zolang je de stoeprand wist te raken mocht je doorgaan en elke keer scoorde je een punt.

 
Hoek Peppelhoven-Eikenhoven

De Eikenhoven was beter geschikt om te stoepranden dan onze eigen Peppelhoven, omdat je daar het tegemoetkomende verkeer wat beter kon zien.Toekomst

Als ik later in Nederland blijf wonen, zou ik dat het liefste doen hier in Amby of in de buurt. Mocht ik ooit naar het buitenland gaan dan heeft Griekenland (vooral het eiland Lefkas) mijn voorkeur. Dat vind ik het leukste en mooiste vakantieland, ook al vanwege lekkere gerechten, zon, zee en strand. Maar terug komen naar de Peppelhoven in Amby is daarna ook altijd weer leuk.